Terug naar nieuws overzicht

Herman Brusselmans over venTura

Als ik eens een lekkere kop soep wil, dan denk ik vaak bij mezelf: zou ik niet eens een lekkere kop soep proberen? Dat lijkt me dan meestal een goed idee.

Als ik eens een lekkere kop soep wil, dan denk ik vaak bij mezelf: zou ik niet eens een lekkere kop soep proberen? Dat lijkt me dan meestal een goed idee. Omdat ik zelf geen soep kan bereiden, wegens een verregaande hekel aan het bereiden tout court en dan zeker het bereiden in het bijzonder, ga ik er vaak van uit dat het derhalve voor de hand ligt om een zaak op te zoeken waar je zomaar, tegen betaling, soep kunt krijgen, en verdomd als het niet waar is, indien mogelijk kun je ook nog een broodje scoren, met beleg, bijvoorbeeld kaas, zalm, kappertjes of andere superieure brol die op een typische wijze gelieerd is aan broodjes tout court en dan zeker broodjes in het bijzonder.

Dat is allemaal goed en wel, maar naar welke soepkroeg kun je je bij voorkeur begeven? Je mag niet vergeten dat soepkroegen de laatste jaren uit de grond kwamen als padden en als stoelen op de koop toe. Vele soepkroegen zijn die naam  niet eens waardig, en vandaag of morgen sluiten ze hun deuren, gaan ze op de fles, of denkt de eigenaar: was ik maar postbode tout court geworden.

Daarom begeven we ons linea recta naar nagenoeg de enige soepkroeg in Gent waar de klant wordt behandeld als een koningskind, waar de soep zo vers is als de ingrediënten waarvan ze gefabriekt is, waar de broodjes zo je mond inspringen, en waar de bediening succulent is in het algemeen en in het bijzonder. Deze gelegenheid heeft als prettig bekkende naam ‘ven Tura’ en is in handen van m’n boezemvriend Lino Van Reeth, diens sexy vrouw Els, en hun uit het puurste hout gesneden personeel. Iedere keer als ik er kom ga ik er vrolijk fluitend binnen en kom ik er blij zingend weer buiten. ‘ven Tura’ is een festijn der smaken, een oord des verlangens en een keet van pak ‘m beet. Ik ben er dol op, en met mij vele andere toffe mensen. Een proficiat voor Lino en Els. Drie hoeraatjes voor de ‘ven Tura’. Kortom, tout court. 

(Herman Brusselmans, tevreden klant sinds jaar en dag)   

PS Ook de geurige koffie staat telkens te dampen!